Esim - TR Başkanlık
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


88
TR Başkanlık (Political)
Posted 5 years ago by
Varian Wrynn    
Report





Merhabalar sayın e-TR halkı.


Önümüzde ki seçime hepinizin bildigi gibi sayılı saatler kaldı tabloya baktığımızda çokta hoş bir senaryo göremiyorum.

Arkadaşlar,vatandaşlar,dostlar ve düşmanlar.

Hepinize sesleniyorum düşünce tarzını beğendiğiniz oyunda tecrübeli bulduğunuz kim varsa ona oylarınızı atınız buraya propaganda yapmaya boş siyaset çevirmeye gelmedim.


Klasik CP makalelerinden farklı olacak bu makale çünkü yer yer soru cevap bazı noktalarda yaşanmış hikayelerin kısa özetleri olacaktır.


Kimim ben?

Öncelikle adım Onur, 26 yaşındayım. Yaklaşık 5 yıllık kısa aralar verdiğim e-sim tecrübem var daha öncesinde erepublik ve benzeri yan sanayi oyunlarda da tecrübe sahibiyim.Bir çok kez farklı serverlarda Başkanlık yaptım ve farklı rütbe ve konumlarda boy gösterdim.

TR'nin şuan ki durumunu göz önüne alacak olursak Alpha serveri ve diğer serverlar adına hep bir kopukluk hep bir kavga söz konusudur birlik içinde başlayan TR düşmanlıkla son perdesini içten çökerek sergiler.Burada da aynı olayı yaşadık kısa bir zaman önce gerek yapılan haksızlıklar ve yanlışlar (taraflı veya tarafsız) kim yada kimler tarafından yaptığı önemsiz oyunda da IRL'de de herkesin suç payı vardır fakat buna devlet gözüyle baktığınızda bir bütün olarak ele almanız ve olumlu sonuç alabileceğiniz doğrultuda ne varsa yapmanız gerekiyor. İşte tamda bu yüzden geldim henüz herkes adına konuşamam fakat en büyük isteklerimden biri haritada ki bütün Türklere hitap edip TR'nin huzurunda ve iyiliğinde güce güç katmaları olacaktır.
Bunu yapabilecek tek potansiyele sahip insan ben olmasamda yürekten bunu isteyen tek insan benimdir.

Dostluk ve kararlılık anlamında bunu kişisel olarak sağladım.

Sıra bunu haritada da sağlayabilmek.


Şimdi biraz kısa soru cevaplar yapalım!

Q: Neden Türkiyede değildin ve neden profilinde Yunanlılar,Arjantinliler,Japonlar ve diğer milletten insanlar daha çok?

A: Sayın vatandaşlar bu çok merak edilen bir soru olduğu için uzun bir cevap olacak.

Oyuna TR'de başladım fakat day 10 olmadan kavgalardan ve geleceği ön gördüğümden ayrıldım çünkü TR'de benim yapabileceğim o günlerde bir şey yoktu herkes kendi borusunu öttürüyor yada öttürmeyeceğini söylüyordu.Ben her zaman ileri görüşlü biri olmak için çaba sarf ettim ve bunu yapabilmek adına öncelikle Arjantinli dostlarımla bir araya geldim hepinizin bildiği üzere çok yürekli oyunculardır,dürüstlerdir,sevdalılardır ama tanınmazlar ve oyun saatleriyle bizimkisi arasında neredeyse 7saate yakın bir süre olduğundan gece kuşu gibidirler.
Kendileri eğer e-TR'nin başına geçersem bizimle ally olmak istediklerini tanışmak ve kaynaşmak istediklerini savaşlarda yardım edeceklerini söylediler.
Bense memnuniyetle diyerek destekledim.



Ardından Arjantin savaşlarında çeşitli yerlerde boy gösterip ne kadar değerli biri olduğumu onlara ispatlayınca bana her anlamda destek verdiler ve yanımda olmaya devam ediyorlar.
Şiliyle olan savaşları bitti artık dost olma zamanı ve TR'den önce Japonya ile ally olmaları için çaba sarf edeceğim.
Ardından Arjantinle bu serverda da yakın dost olduktan sonra Yunanistan’a gittim komşumuza ve kendisini daha önceden tanıdığım,sevdiğim diğer dostum olan Boukas'la oynamaya devam ettim dostluğumuzu bu serverda da pekiştirdim kendisiyle çokça bilgi alışverişinde bulunduk halâda devam etmekte dostluğumuz.

Yunanistan’a gittiğim süre zarfında orada tanıştığım bir dost beni Birliğine davet etti ve katıldım kendisi çokca supply ve destekte bulundu bana tabi ki hepimizin tahmin ettiği gibi gelen supply ve yardımların büyük kısmı multi hesaplardandı ve kendisi banlandı fakat benım içinde bulundugum Birliğe maddi olarak çok desteğim var ve bırakıp çıkamam oyunda ki GO'lar ile irtibata geçtim ve 10 gün sonra Birliğin Liderliğini bana devredebileceklerini söylediler o yüzden beklemedeyim.Korkmayın multi değilim sizde Report edip deneyebilirsiniz daha önce bir çok arkadaş denedi halâ yanınızdayım.




Daha sonrasında bir diğer dostum olan Japonya ki bir Türk PTO'su olan başka bir ülkedir Kanada ile yoğun ve sert bir savaşa girdi ve Yunanlı dostlarıma onlara yardım etmeye gidiyorum diyip yanlarından ayrıldım.Bayrak değiştirmek neye yarıyor bunuda anlatayım bilmeyen arkadaşlara o ülkenin core topraklarına saldırı oluyorsa savaşta "Bunker"(sığınak) ve "Sewer guide"(tunel) bufflarını kullanmaya olağan sağlamakta.

Son olarak Türk dostlarımın önerisi üzerine Türkiye'ye döndüm fakat daha önceden atılan shoutlarda TR'ye geri dönün çağrısı varken şuan ki tavırda CS onayı bekletiliyor ve kabul edilmemesi yönünde tavırlar sergileniyor tabi politikaya karışmayan bir MU lideri için bunlar pek bir politik hareketler fakat Türkiyenin bir huyu vardır içine çeker adamı öyle uzaktan yöneteyim seveyimle olmaz.

O yüzden bu dostumuzun tavrı normal karşılanmakta tarafımca.


Neler olacak ?


-Savaş-
Arkadaşlar boş vaatler vermeyeceğim ülkenin dört bir yanı denizle çevrili olduğu kadar NAP ile de çevrili bu durumdan dolayı henüz kesin olarak saldırırız diyeceğim bir bölge yok.
Bu dönem daha çok ekonomimizi düzeltiğimiz eskilerinde dediği gibi stok gideceğimiz ve Allyde ki dostlarımıza yardım edeceğimiz bir dönem olacak.
Savaştan ziyade daha barış ağırlıklı

-Politik-
Çeşitli ülkelerin ve komşu ülkelerle dostluklarımızı artıracağımız TR'nin sadece bugününü değil yarınınıda düşüneceğimiz hareketlerde bulunup yeni yüzler katacağız aramıza.
Kim bilir belki eski düşmanlarla dost olur yada dostlarımızı Türkiyemizde tekrardan görebiliriz.

-Ekonomik-
Dostlar ekonomi olayında takip edilmesi gereken belirli hususlar var gün içerisinde marketin ve para marketinin düzenlenmesini sağlayacak bir arkadaşımızı görevlendirip her hangi bir zarar verilmemesini aksine dahada ileri gidilmesi yönünde atılımlarda bulunabiliriz.

Son olarakta -Baby ve Eppek sal-

Her serverda yapıldığı gibi farklı bir komün sistemi oluşturulup yeni başlayanların WHATSAPP numaralarını almak kaidesiyle farklı ülkelerde yada goldla çalıştıklarından daha fazla gelişmelerini sağlayabilmeleri adına bir komün sistemi oluşturulabilir ki her serverda bilen bilir bol keseden ekipman atarım yeni başlayanlara. Donation loglarımı atabilirim daha ilerleyen zamanlarda delil isteyen arkadaşlar olursa.

Kabine

Vcp: Gaius Octavius

Kabinenin geri kalanını seçimlerden sonra Gaius Octavius ile birlikte açıklayacağız

Eğer buraya kadar saygı gösterip okuyabildiysen söz ve karar artık sende dostum makale biraz acale oldu son anda alınan bir karardı hepinize teşekkür ederim.
Okumayanlarada ayrıca teşekkür ederim demek ki beni çok seviyorlar gerek duymuyorlar.


Saygılarımla Varian Wrynn . o/


Seçim Şarkısı




Next article:
İran Savaşının Gerçekleri (5 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON