Esim - İktidar ve Muhalefet ile Röportaj
Login:
Password:

Forgot password Register

Article

Reis


Redactor

9


15
İktidar ve Muhalefet ile Röportaj (Political)
Posted 5 years ago by
Reis    
Report




Merhaba arkadaşlar

Bu makalemde sizlerle mevcut ülke başkanı Raenary ve muhalif liderlerden Sat5 ile yapmış olduğum röportajı paylaşacağım. Öncelikle her iki arkadaşıma da sorduğum sorulara içtenlikle yanıt verdikleri için teşekkür ediyorum. Röportaj metinlerinin noktası ve virgülüne dahi dokunulmamıştır.

RAENARYS İLE OLAN RÖPORTAJ



SORU 1- Öncelikle eTR halkına kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

1- e-TR halkı beni tanır, 2.5 dönemdir vCPydim, şuan ise eski başkanımız görevi bıraktığı için yerini devraldım. Kendime kısaca e-TR ye gönül vermiş biriyim diyebilirim

SORU 2- Geçtiğimiz günlerde yaşanan darbe girişiminin iç yüzünü anlatır mısınız?

2- Elbette vatandaşlarımız karşıt düşünebilir bu doğal bir şey, önemli olan sorunların konuşarak halledilmesi. CW de asi tarafında eski başkanımızın olması kafaları karıştırdı evet, bana karşı yapılan bir şey değildi, bireysel konular vardı. Stoklar yakılmadan halledildi neyseki.

SORU 3- eTR ilerleyen günlerde iç düşmanlıkları bir kenara bırakıp tek yumruk olabilecek mi? Başkanlık döneminizde bunu vadediyor musunuz?
3- Ben bu söylemi zaten 3 aydır yürütüyorum. Gerek vCPlik dönemimde, gerekse şuan hep birleştirici olmayı ve aramı herkesle iyi tutmayı isterim. e-TR yüksek potansiyele sahip bir ülke, ancak aktiflik ve ilgi konusuna gelince bazı eksiklerimiz var. Umarım başkanlığım dönemimde yapacağım girişimlerle bu da çözülecek.

SORU 4- Gelecek dönem başkan adayı olacak mısınız?
4- Evet olacağım, çünkü e-TR dış politikasını rayına oturttuk ve bu düzen işliyor, aynı zamanda, projelerimin devamı için elbette zaman lazım. e-TR menfaatlerini savunmamın en iyi yolu şu şartlarda CPlik makamından geçiyor.

SORU 5- eTR nin mevcut dış politikası hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

5- Dış politikadan bahsedecek olursak, Ready to Fight koalisyonuna üyeyiz. Orada İran, Pakistan ve İsrail ile müttefiğiz. Koalisyondan ayrı olarak, Azerbaycanla ikili ilişkilerimiz iyi durumda, Yunanistanla aramızdaki buzları eritmeye somut olarak devam ediyoruz. Bulgaristan yönetimiyle aram iyi, Gürcistanla NAPımız var, arkadaş durumdayız. Bir tek Ermenistanla ilişkilerimiz yok denilebilir, o da herhangi bir temasımız olmamasından dolayı.

SORU 6- Dönem bitene kadar geçecek olan süreç içerisinde eTR halkına neleri vadediyorsunuz?

6- e-TR halkına vaatlerim öncelikle dış politikada güvenilirliğimizi arttırmak, e-sim’de müttefiklerin ve tanıdıkların kadar güçlüsün. Ben bunu sağlayacağım. İkili devlet ilişkilerimizi her ülkeyle geliştireceğim. Aynı zamanda ürün marketinde ucuzlaştırmalara gideceğiz. MUHAFIZ askeri birliği kömünü oturmuş durumda, onu büyütme işine göreve geldiğim an hızla devam ettim ve şuan 2. şirketi düşünmekteyim. Kar eden bir askeri birlik var ortada, bu, ülke için çok önemli. Aynı zamanda, ülkeye huzuru getirmek amacındayım. Biz herkese gideceğiz, onaylayıp reddetmek onlara kalmış.

SORU 7- Ekonomik anlamda projeleriniz var mı?

7- Az önce bahsettiğim gibi, marketi ucuzlaştıracak, piyasa imkan verirse TRY’yi değerlendirip dönen pata hacmini azaltacağız. Tabi bu bahsettiğim uzun sürecek bir olay, zaman zaman orgdan makalelerle sizleri bilgilendireceğiz. Vergileri de halkımız lehine düzenlemeyi düşünmekteyim.

SORU 8- eDünya'da eTR nin yeri ne, ve sizin döneminizde Türkiye nerede olacak?

8- e-TR, istenilirse dış ilişkilerde kilit rol oynayabilecek bir ülke, ama maalesef geçmişimizde yaşanan birkaç olay güvenilirliğimizi ve saygınlığımızı azaltmıştı, eski başkanımızla beraber bu konuda çok çaba sarf ettik, yolu yarıladık diyebilirim. Allahın izniyle bu yolda devam ederek etkin, caydırıcı ve saygın e-TR’yi herkese tanıtacağım. Röportaj için ben teşekkür ederim, kolay gelsin. e-TR halkına sevgiler, saygılar...

SAT5 İLE OLAN RÖPORTAJ


SORU 1- Öncelikle eTR halkına kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Kendimi tanıtayım. Ben Sat5 AĞA. Burdaki ağa vurgusu önemli. Ülkenin iç ve dış her konusunda kendimi yetkili bir kişilik olarak niteliyorum. Ağa lakabı insanların taktığı zaman içinde de benim özümseyerek kullanmaya devam ettiğim bir lakap. Bu lakabımın da hakkını verdiğimi düşünüyorum. Oyuna Suna day1 de başladım day100de multiden ban yedim. Sonra tekrar day 200de başlayarak şimdiye kadar devam ettim(Çoğu zaman aktif, bazen pasif).Çoğu merge serverde oynadım. Kendi küçük ekibimizle Teşkilat birliğini kurduk. Daha sonra adı Anadolu oldu şuansa bildiğiniz üzere Teşkilat-ı Mahsusa. Her merge server de bu isimleri hatırlayanlar olacaktır. Şimdiyse Alphanın Ağası ve Teşkilat-ı Mahsusanın görünen lideri olarak görevimi sürdürmekteyim(Derin devletin içerisinde alt üst ilişkisi kurmadık herkes eşit düzeyde yetkilidir. Ben sadece görünen liderim). Ülkenin derin devleti olarak gerekli durumlarda olaylara el atıyor ve ülkeyi kendi yöntemlerimizle düzene sokmaya çalışıyoruz.

SORU 2- Geçtiğimiz günlerde yaşanan darbe girişiminin iç yüzünü anlatır mısınız?

Evet geçenlerde bir darbe girişimimiz oldu. İnsanların çoğu şuan bunu devletin başına geçmek için yaptığımızı sanıyor. Ama aslında bizim bu girişimi başlatmamızdaki tek sebep yapabileceğimizi göstererek hükümete ayağını denkal demekti. Zaten oy oranımız %40 iken şuan ki başkanla oturup konuştum. Kendisinden Sat5 ağa ve derin devletimizin raconuna uygun davranacağının garantisini aldıktan sonra cwmizi devam ettirmedik. Yani bir yenilgi sözkonusu değil istesek o iç savaş başlardı ve başarıya ulaşırdık.

SORU 3- eTR ilerleyen günlerde iç düşmanlıkları bir kenara bırakıp tek yumruk olabilecek mi? Başkanlık döneminizde bunu vadediyor musunuz?

Türkiyenin her zaman bir ve bütün olması için uğraştık. Bundan sonrada ne olursa olsun bu yolda devam edeceğiz. Burdan devlete düşman olan herkesi uyarıyoruz. Devlete yapılan yanlış cezasız bırakılmaz. Şimdi ülkeye karşıdan vurdunuz isyan başlattınız diyenler olacak. Biz ne yapıyorsak ülke için yapıyoruz. Derin devletin bilip sizin bilmedikleriniz illaki vardır.

SORU 4- Gelecek dönem başkan adayı olacak mısınız?

Gelecek dönem başkan adayı olmayı şuan düşünmüyorum. Çıkan adaylar arasında desteklemeye değer birisi olmazsa elbette aday olacağım yada uygun bir kişiyi bu yola koyacağız.

SORU 5- eTR nin mevcut dış politikası hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

eTrnin şuan ki dış politikası hakkında söylenecek çok şey var. Hangi birinden bahsedeyim? Pkklı iranlılarla müttefik olmamızdan mı yoksa bir avuç fikirsiz olan pakistanlılarla müttefik olmamızdan mı? Şuan ki dış politikamızda elle tutulur hiçbir şey yok. Ama Teşkilat-ı Mahsusa olarak işleri yoluna koymak için temeslarımız durmaksızın devam ediyor.

SORU 6- Dönem bitene kadar geçecek olan süreç içerisinde eTR halkına neleri vadediyorsunuz?

Teşkilat-ı Mahsusa Türkiye için sadece bir askeri birlik değil; yılların bilgi birikimini, devlet ahlakını içinde barındıran derin devlettir. Türkiyeyi asıl yöneten kararları verendir. Kişi menfaatlerinden önce devlet menfaatleri gelir ve asla pes etmeyiz. Vatanını seven, ülkesi için çalışan herkes katılabilir. Disiplin vardır ama üyeler arasında rütbe sıralaması yoktur. Sat5 ağada sadece bir üyedir ve sadece simgesel yöneticidir. Birlik içindeki herkes herkesten sorumludur. Kimse yalnız bırakılmaz gerekirse 1 kişi üşümesin diye bir ülke yakılır. Teşkilat-ı Mahsusa Türkiye için vardır başka hiçbir ülke çıkarlarını gözetmez. Her ülkede ajanımız ve saldırı kuvvetimiz vardır. Bunların bir çoğu birlikte üye olarak gözükmez gerektiğinde ortaya çıkarlar.

SORU 7- Ekonomik anlamda projeleriniz var mı?

Ekonomik alanda şuan ferhatizmanın yönetimiyle iyi bir seviyedeyiz. Kendisi ülke için çok çalıştı. Muhafız askeri birliğinin kurulması gibi boş işlerle uğraşılmasa durumdan çok daha memnun olurduk ama bunu bakanların acemiliğine vereceğiz. Önümüzdeki dönem için bir şey söylemek için erken. Takipte kalacağız.

SORU 8- eDünya'da eTR nin yeri ne, ve sizin döneminizde Türkiye nerede olacak?

Dediğim gibi şuan aday olmayı düşünmüyorum ama olursam cihan hakimiyeti en büyük ilkemizdir. Her zaman olduğu gibi ülke için çabalarız. İnsanların gözünde başkan ülkenin en tepesi olarak görünüyor ama aslında ülkenin en tepesinde Sat5 ağa vardır herzaman. Başkanlığa gerekmedikçe el atmamayı tercih eder arka plandan ülkeyi yönetirim. Aday olmak isteyen kişiler bana ulaşırlarsa destekleme konusunda konuşabiliriz. Önceliğimiz Türkiye için elinden geleni yapacak vatanperver insanlardır.

Benzer makalelerin devamı için lütfen abone olunuz.




Previous article:
Milletvekili adaylığım (5 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON