Esim - Dönem Özeti [23.04.2021]
Login:
Password:

Forgot password Register

Article

Admirall


Redactor

118


15
Dönem Özeti [23.04.2021] (Political)
Posted 3 years ago by
Admirall    
Report




Herkese merhaba. Ben Admiral..

Yaklaşık 17-18 gün önce başlayan başkanlık maceramın sonuna yaklaştığımız şu günlerde kendi dönemim ile ilgili ufak bir özet/rapor hazırladım. Yazıları herkesin daha net ve detaylı anlayabilmesi için bazı bölümlerin arasını ayırıp, bazılarını da kalın harflerle ayarlayacağım. İyi okumalar dilerim.




1- ) Seçim Süreci


Maratona 28 mart gününde başlamıştık. "Ver yetkiyi, gör etkiyi" dedik hep birlikte.
Seçim sürecini çok dikkatli bir şekilde yönettikten sonra 6 nisan günü çoğu insanın kazanmamı beklemediği bir güne başlamıştık. 8 Aday arasından sıyrılıp 21 oy almak kolay bir şey değildi. İçerde ve dışarda çoğu oyuncu bizi suçluyordu. Gerçekten bu kadar aday arasında birinci olmak kolay iş değildir. Ki bizde yoğurdumuzu farklı yiyoruz. Genelleme yaparsak birinci çıkmam pek beklenmiyordu sanıyorum oyunculara bizimde hizmet edebileceğimizi inandırmayı başardık ve çok samimi bir his ortaya çıktı arkasındanda emeğimizin karşılığını aldık. Tekrardan herkese teşekkür ederim.



2- ) Başkanlığı Nasıl Devraldım ve Nasıl Devrediyorum?


* Öncelikle şunu belirtmek isterim ki benden sonra gelecek CP gayet iyi durumda bir ülke devralacaktır.Kesinlikle hadi biz gidiyoruz o kadar emek verdik, yaptıklarımızı dönem bitmeden tüketelim gibi bir düşüncem olmadı. Ayrıca bunu yönetim(uslup) tarzını beğenmediğim kişinin benden sonra geçiceğini bile bile yapıyorum.

Uzun dönem iktidar durumundan sonra devraldığım org stokları vb. gerçekten mantık dışı bir durumdaydı.Öncelikle gelin hep beraber 6 Nisanda Org stokları ne durumdaymış ona bakalım:

====>


Bu da Org hesabına ait olan mu stoğuydu:

====>


Son resim olarakta bize bırakılan harcayabileceğimiz altın vb. miktarı:
====>


Yönetim olarak kısıtlı bir tablo önümüze gelmiş bulunmaktaydı. Tabii ki shoutlarda vs. çıkıp ağlamadık, kısa sürede işe koyulduk.Kimse bize bu tabloyu paylaştığımız için kızmasın.Hesap vermezsek, vicdan olarak rahat olamayız.



3- ) Ürün Marketi ve Fiyatlar


6 Nisandan bu zamana kadar ürün fiyatların da ne gibi değişiklikler olmuş gelin birlikte göz atalım;

* Tahılın fiyatı 6 nisanda 0.11 TRY rakamlarında bulunurken 0.10 TRY fiyatına inmiştir.
* Elmasın fiyatı 6 nisanda 0.40 TRY rakamlarında bulunurken 0.40 TRY fiyatında sabit kalmıştır.
* Q1 Silah fiyatı 6 nisanda 0.77 TRY rakamlarında bulunurken 0.65 TRY fiyatına düşerek %15,58 düşüş yaşamıştır.
* Q5 Silah fiyatı 6 nisanda 3.78 TRY rakamlarında bulunurken 2.97 TRY fiyatına düşerek %21.42 düşüş yaşamıştır.
* Q5 Ekmek fiyatı 6 nisanda 1.88 TRY rakamlarında bulunurken 1.58 TRY fiyatına düşerek %15,95 düşüş yaşamıştır.
* Q5 Hediye fiyatı 6 nisanda 5.50 TRY rakamlarında bulunurken 5.35 TRY fiyatına düşerek %2,72 düşüş yaşamıştır.


Göründüğü gibi ürünler ya düşüş yaşamış yada sabit kalmıştır. 6 ürünün fiyat değişimleri bu şekildedir. Listede olmayan ama fiyatı artan/düşen ürünlerde olabilir. Dipnot olarak belirtelim...
Fiyat değişiminde ki en önemli etkenin " Yeni Vergi Oranları " olduğunu düşünüyorum. Rekabet kısmınıda göz ardı etmemekte fayda bulunmakta.



4- ) Vaatlerin Durumu


• ( Şeffaflık )

Dönemim boyunca kimseden bir şey saklamadık. Turkey Org ile yayınladığımız ilk 5 günlük raporumuzu okuyabilirsiniz.
Ayrıca şunuda belirtmem gerekir ki byreisong 'a günler önce org şifresini verip bizi denetlemesini teklif etmiştim. Bir o kadar kendimize güveniyoruz yani.

• ( 4 X 4'lük Supply Paketleri )

Supply paketlerini 7 gün önce aktif hale getirmiştik. Bu 7 gün içerisinde toplam;

245 Q5 Ekmek + 245 Q5 Hediye + 2450 Q5 Silah dağıtılmıştır.

Paket sistemine ulaşmak isterseniz: 4 X 4'lük Supply Paketleri

• ( Tarafsız Türkiye Kanalı )

Dönem içerisinde bazı arkadaşlar ile anlaşamadığımdan dolayı gerçekleştiremediğim iki vaadim biri(diğeri baby projesi) tarafsız tr kanalıdır. Sağlık olsun diyorum...

• ( Lirayı ver Silahı Cukkala Projesi )

Bugün yarın bu projeyi de gerçekleştirip dönemime nokta koymayı umuyorum.



5- ) Harcanan Supp Miktarı


Dönem içerisinde toplam 10.645k Q5 Silah supp için harcanmıştır. Harcadığımızdan daha fazla q5 wep stoğu gelecek yönetime bırakıyoruz. Kimse merak etmesin.

İyisiyle kötüsüyle bir dönemin son demlerini geçiriyoruz.İsteyen eleştirebilir, isteyen destek çıkabilir. Ne yaptıysak kötü anılar silinsin diye yaptık.Benim vicdanım bundan sonra rahattır, kimsenin hakkını yemedim, kul hakkını da.

Dönem içerisinde bana yardım eden başta Tzanika , mimaotml , Medusa , Juggernaut , Juan Guaido , The Mandalorian AjaxTheGreat , byreisong olmak üzere herkese teşekkür ederim. Keyifli ve kısa bir dönemdi. <3

Son olarak org hesabına ait olan mu'nun kayıtlarına bakabilirsiniz:

Son 3 Gün
Day 3-5(Okumakta zorlanabilirsiniz, kusura bakmayın.)
Day 5-6
Day 7-10
Day 10-13
Day 13-15


Saygılarımla,

Admirall

Previous article:
30.Dönem CP Adaylığım (3 years ago)

Next article:
Bir Hikayenin Sonu: Türkiye (2 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON