Login:
Password:

Forgot password? Register

Article

Corrairn


Redactor

16


46
Информация за новите играчи на Есим (Political)
Posted 1 year ago by
Corrairn    
Report


Здравейте на всички новодошли в е-Сим, тази статия е с цел да бъдете въведени в играта е-Сим,да наваксате, да се развиете и да се задържите в играта.
Предполагам вече сте минали мисиите... което е едно малко грешно начало, но ви съветвам:
1. Пазете си златото а не го прахосвайте! Първо разпитайте в играта някой по стар играч за съвет или помощ.
2. Бийте в "Тренировъчна битка". Там бият само до 8-мо ниво и имате по- голям шанс за медал (5 злато) и постижение.
3. Работете за Българи. По този начин помагате на Българската икономика и развитие.
4. Не правете повече акаунти от ИП-то защото ще ви баннат или накажат по късно ....
5. ТЪРПЕНИЕ! Хубавите работи стават след месец... два... който работи 30 дена без прекъсване получава 5 злато, и за всеки 30 тренировки още 5 злато
6. Прочети по- надоло статията и ще имаш по- малко въпроси за в бъдеще

E-Sim е политическо-стратегическа игра, целта в нея е да Работиш, Тренираш и да Биеш всеки ден, в e-Sim има йерархия - Президент, партиен лидер и депутати, освен това Президента назначава министри които да отговарят за военните действия, за външните и вътрешните работи и за икономиката на страната.
Какво са Ресурсите и Продуктите? За какво служат?
В играта има следните ресурси - Желязо, Жито, Диаманти, Дърво, Камък и Нефт.
В играта има следните продукти, които се произвеждат от:
Оръжия се произвеждат от желязо, Подаръци се произвеждат от диаманти, Храна се произвежда от жито, -=Къща=- се произвежда от дърво и -=Имот=- се произвежда от камък, Билетите се произвеждат от нефт.
Храната служи за възстановяване на вашата кръв, за същото служат и подаръците.
Оръжията служат за да нанасяте повече щета във битка.
Къщата и Имота ви дават допълнително лимити за храна и подаръци ежедневно.
В играта освен това има и различни видове оръжия, фирми, храна, подаръци, къщи и имоти.
Q1, Q2, Q3, Q4 и Q5 оръжия, фирми, къщи, имоти, подаръци, храна и билети.
Q1 при подаръци и храна - Връща по 10 кръв.
Q2 при подаръци и храна - Връща по 20 кръв и така до Q5 което връща 50 кръв.
Q1 при билети - Взема ви по 40 кръв когато пътувате.
Q5 при билети - Взема ви по 0 кръв когато пътувате.
Q1 при имоти и къщи - Дава по 1 лимит ежедневно.
Q5 при имоти и къщи - Дава по 5 лимита на храната и подаръците ежедневно.
Q1 при фирми за ресурс - Получавате най-малка продуктивност дневно.
Q5 при фирми за ресурс - Получавате най-голяма продуктивност дневно.
Q1 при фирми оръжие, храна, подаръци, билети - Получавате Q1 оръжие, храна,подаръци или билети според-зависи какво произвеждате и така до Q5.
За да имате по-голяма продуктивност, трябва да имате по високо Икономическо Умение. Колкото по редовно работите всеки ден, толкова по-голямо ще е икономическото ви умение.
За да плащате дневно на работниците си трябва да имате съответната валута на държавата в която се намира фирмата ви. Ако компанията ви е в Полша, трябва да имате Полска валута, ако компанията ви е в Южна Африка, трябва да имате Южноафриканска валута.
За какво служи Силата?
Колкото повече сила имате, тоест колкото по често тренирате ежедневно, толкова повече щета ще биете в битките.
Бонус от отряд: За да имате такъв бонус към щетата ще трябва да си намерите някой отряд, в който да ви приемат. При отрядите има различен процент, който получавате от всеки или:
- Новак - 5% бонус щета
- Нормален - 10% бонус щета
- Ветеран - 15% бонус щета
- Елитен - 20% бонус щета
Доброто облекло: В началото от мисии и битки ще получавате к1-к2 предмети, но като цяло в играта притежанието на добро облекло е от изключително значение относно колко щета ще удряте! Всеки предмет има по 2 характеристики и сега ще обясня какво прави всяка от тях:
* Намаляне на шанса за пропуск - Първоначално имате 12.5% шанс да пропуснете удар или да ударите просто 0 щета, което е загуба на оръжия! Правенето на шанса за пропуск на 0% е жизнено важно, ако искате да удряте висока щета !
* Увеличаване на шанс за критичен удар - Първоначално имате 12.5% шанс за критичен удар - Критичния удар ви дава двойна или по-голяма щета, без да трябва да ползвате повече оръжия или нещо подобно. При по-добро качество оръжие от примерно 80 000 нормален удар може да скочи до 400 000 щета!
* Увеличаване шанса за повторен удар - Първоначално имате 5% шанс за повторен удар - повторния удар представлява поемане на щетата - не ви взема здраве за удара, който сте направили, което ви дава примерно 1 допълнителен "обезумял" удар ( този, който е по 5 )! Лошото качество е: въпреки че имате допълнително здраве за повече щета, при избягването на удара си се вземат 5 пушки и затова това е за по-заможните хора !
* Увеличаване на максималната щета - Това ви увеличава разликата от най-ниския възможен удар и най-високата стойност, която може да имате - върви перфектно с критичния удар и избягването на удара !
* Увеличаване на щетата - Това увеличава цялостната щета, която правите на удар - също е най-добре да се комбинира с критичен удар или шанс за избягване на удара!
* Увеличаване на удар - Увеличава леко щетата ( напълно ненужно, ако питате мен и всеки "по-стар" играч )
* Увеличавене на сила - Увеличава силата ви ( отново напълно ненужно според почти всички )
*Примерно първо облекло би било: 3 к3 предмета с мис шанс и някоя от хубавите статистики, 1 к3 с 2 добри статистики( без да има мис в тях ) и 1к2 армор( ризница ) с мис и някоя добра статистика( доколкото е възможно), за да ви се получи мис шанса на 0%.

Някой може ли да обясни ''Що е това ментор ? ''
Ментор е функция ''Дарител'' - даряваш на нов играч даден продукт от който той има необходимост било то хляб,оръжие или подаръци. Функцията е съставна част от ежедневният живот в играта ,понеже е част от мисия и начин за набавяне на допълнителни лимити. На ден играч може да извършва 5 дарения , като всяко дарение дава на дарителя (ментора) един допълнителен лимит. Всеки играч започва с 10 лимита на хляб и 10 лимита на подаръци но може да увеличи лимитите си до 15 на хляб или подаръци.

Как става дарението ? - Чрез горната черна лента наречена лаб (панел) на който има следните опции - Моите места , пазар , СТАТИСТИКИ ,Новини, държава. Натискате СТАТИСТИКИ и търсите статистики за нови играчи. От статистики за новите играчи ви изкарва лента с новите играчи и необходимите продукти . Когато даденият продукт е оцветен в зелено младият играч на който ще го дарявате няма нужда от него , някой друг вече го е заредил. Необходимия продукт се оцветява в червено !

Какво значи ''Двуклик'' ? - Двуклик е играч който влиза за да пусне героят му да тренира и работи и излиза - клик 1 тренираш , клик 2 работиш.

Какво значи Т1,Т2,Т3 И БХ ? - БХ е съкращението на battle hero или най-много щета в рунд на битка. Играча направил най-голямата щета получава от системата 5 голд като възнаграждение. Няма нищо общо с the best hit of chalga
T е е иновативно съкращение от английски език означава TIME - Т3 на български се превежда като 3 минути до края на рунда , т2 = 2 минути до края на рунда. Използва се когато трябва да пишеш бързо и следиш времето до края.
В последните 3 минути от играта играчите стават най-активни защото искат да спечелят битката и медала който им носи допълнителен голд.

Младите играчи ТРЯБВА да знаят че голда е нещо важно което не трябва да се профуква с лека ръка. Първи начин за проспериращо развитие. Първите 4-5 дни от играта само да тренирате БЕЗ ДА СЕ БИЕТЕ и НЕизпълнявате мисии !
до 6то ниво след което влизате и печелите няколко пъти тренировъчната битка.

Тренировъчната битка е за участници до 8мо ниво ! След осмо ниво започнете да изпълнявате мисиите си , заено с мисиите всяко качено ниво ви дава 5 голд. При добре планирана стратегия е възможно да имате между 45-60 голд до 10то ниво. Повечето голд ви позволява да търгувате с аукциони.

Какво е аукцион - това е търг , той е частен или публичен. При публичния всеки един претендент може да види дали са го наддали и с колко , при частния не можеш да видиш другите конкуренти за даден предмет с колко злато са те наддали.

Всички нови попълнения трябва да предценяват предметите не по това какъв клас са от Q1 до Q6 а каква е спецификата на предмета демек какви са му опциите. Често в тази игра може да се види по-добър играч да носи Q5 пред Q6 или Q4 пред Q5

Всеки играч може да влезе в партия и да се занимава с политика но има изискване играча да бъде минимум 8мо ниво. В играта има три вида избори :
-Партиен лидер - Лицето на партията
-Конгрес - избиране на 20 на брой депутати от първите 5 водещи партии
- Президентски избори - Лицето на държавата Президента

ESim
or
Register for free
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Alpha | Primera | Secura | Suna | Euforia | Duna | Countryball | Orange | esim political game
Play on