Esim - [CP] Pagrindai - 2 dalis
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


37
[CP] Pagrindai - 2 dalis (Political)
Posted 5 years ago by
Dominus Neficu    
Report



_______________________________________________________________________________________________________
Ahoy, virtual citizens
In this article I will introduce new players about country president job. No english translation, sorry
_______________________________________________________________________________________________________
Sveiki virtualūs piliečiai!
Šiame straipsnyje pateiksiu antrąją dalį apie prezidentavimo pagrindus. Skanaus.
_______________________________________________________________________________________________________


--------------------
Vidaus politika
--------------------
Vidaus politikoje pagrindinę rolę vaidina seimas, kurio sandarą sudaro partijos šalyje. Nors retai partijos aktyviai organizuojasi, kuria savo asmenines ideologijas, bei jas taiko seime. Todėl dažniausiai seimo nariai palieka visą šalies valdymą prezidentui, bei vyriausybei. Kas vienu atžvilgiu smarkiai palengvina prezidento darbą, bet iš kitos pusės, atima iš žaidimo įdomumą seimo nariams, taip pat neišnaudojama visos politinės galimybės. Daug kas priklauso ir nuo prezidento, ar jis nori apsiimti totalitariniu valdymu, ar nori skatinti politinių partijų augimą, bei svarbumą. Kai kurie prezidentai paskiria vieną seimo narį kaip seimo pirmininką, kuris atsakingas už seimo organizavimą, aktyvumą, bei tarpininkavimą su vyriausybė ir prezidentu.

Nors seimas ir dažnai nuvertinamas, bet jis turi labai daug įtakos sprendžiant valstybės likimą, nors dažniausiai tuo ir nepasinaudoja, arba tam tiesiog nėra tikslo, jeigu visiškai pasitikima prezidento kompetencija.

Bet koks prezidento išleistas įstatymas privalo būti patvirtintas seimo narių, todėl bendradarbiavimas yra būtinas.

Seimo galimi įstatymų leidiniai:
Pinigų spausdinimas - Tik seimas gali inicijuoti pinigų spausdinimą, jeigu tam atsiranda poreikis.
Pinigų aukojimas - Pinigai aukojami iš šalies iždo. Į jį surenkami mokesčiai, bei atspausdinta valiuta. Ją būtina perkelti į organizaciją, jog būtų galima pinigais laisvai disponuoti. Nors yra galimybė paaukoti pinigus bet kuriam pasirinktam žaidėjui, tačiau tam prieštarauja žaidimo taisyklės.
Mokesčių keitimas - Tik seimas gali inicijuoti mokesčių keitimą. Plačiau apie mokesčius supažindinsiu vėliau.
Apkalta - Bene daugiausiai galios turintis įstatymas seimūnų rankose yra galimybė nuversti šalies prezidentą. Jo vietą užima sekantis rinkimuose dalyvavęs kandidatas surinkęs daugiausiai balsų. Jeigu nuversti visi kandidatai arba jų buvo tik vienas, tuomet seimas renka prezidentą iš savo tarpo.
Išrinkti prezidentą - Jeigu rinkimuose nedalyvavo nei vienas kandidatas, arba visi kandidatai buvo nuversti apkaltos būdu, seimas turi galimybę išrinkti prezidentą iš esamo seimo. Tokiu būdu išrinktas prezidentas nepraranda savo vietos seime, bei gali išnaudoti seimo įstatymų limitą, bei leisti prezidento įstatymus tuo pačiu metu.
Pilietybės atšaukimas - Jeigu šalyje atsiranda užsienietis kuris turi Lietuvos pilietybę, bei nori pakenkti arba aktyviai kenkia šaliai, seimas turi galimybę atimti pilietybę. Patvirtinus įstatymą pilietis ištremiamas į tą šalį kuriai jis priskiriamas pagal IP adresą.
Pasveikinimo žinutės pasiūlymas - Seimas gali suformuoti ar pakeisti žinutę kurią gauna kiekvienas naujai prisiregistravęs žaidėjas Lietuvoje.
Pasiulyti registracijos žinutę - Seimas gali nustatyti ar pakeisti trumpą žinutę kurią mato kiekvienas Lietuvis registracijos puslapyje. Tai gali būti bet kokio tipo ar pobūdžio žinutė.
Lėšų rinkimas - Lėšų rinkimas pradedamas kurio pagalba žaidimas reklamuojamas facebook svetainėje. Jeigu jis inicijuojamas seimo, surinktos lėšos bus skirtos reklamoms konkrečiai tos šalies žmonėms. Tai vienintelis legalus būdas apart reklamų pirkimo patiems, norint pakviesti daugiau žaidėjų į šį žaidimą.

Svarbu atsiminti jog seimo nariai kurie turi premium žaidėjo statusą (kuris dabar jau gaunamas TIK perkant už tikrus pinigus), gali matyti išsamią ekonominę informaciją. Surenkamus mokesčius, koks valiutos kiekis egzistuoja žaidime (nerodoma kiek pinigų turi užblokuoti ar neaktyvūs žaidėjai), bei kur pasiskirsčiusi valiuta.

Šalies prezidento postą užimantį žaidėją nušalinti nuo pareigų yra dar viena galimybė kuri nereikalauja seimo patvirtinimo, tai yra pilietinio karo paskelbimas. Karo paskelbimo kaina yra 100 + 10% šalies aktyvios populiacijos. Vien kaina užtikrina, jog žaidėjai nepradėtų karo "for fun". Sumokėjus pinigus prasideda referendumas kuriame šalies piliečiai balsuoja ar karas turi prasidėti. Jeigu bent trečdalis (33%) visų balsavusiųjų sutinka su karo paskelbimu, mūšis prasideda. Pilietiniame kare kali dalyvauti tik tos šalies piliečiai. Kiekvienas gyventojas kuris nori dalyvauti mūšyje renkasi pusę kurią palaiko, tai yra lojalistai (dabartinio prezidento ir jo vyriausybės šalininkai), bei maištininkai (norintys, jog dabartinė valdžią būtų pakeista naująja). Laimėjus karą lojalistams, niekas nesikeičia, tačiau laimėjus maištininkams, karo iniciatorius tampa šalies prezidentu. Taip pat dalis seimo yra pakeičiama daugiausiai žalos padariusiais maištininkais priklausomai nuo pergalės persvaros. Tarkim maištininkai padarė 80% viso pilietinio karo žalos, tuomet 80% seimo yra pakeičiama naujais nariais.

--------------------
Organizacijos
--------------------
Organizacija tai yra atskiro tipo vartotojas su tam tikrais apribojimais skirtas kaupti, bei valdyti šalies turimą turtą. Prezidentui prisijungimas prie valstybinių organizacijų perduodamas pasibaigusios kadencijos prezidento, arba po kreipimosi tiesiogiai į sgo (e-sim staff komandos vyresnysis narys) jis yra pakeičiamas, bei nusiunčiamas naujajam prezidentui pranešimų būdų pačioje svetainėje. Tuomet prezidentas turi laisvą valią rinktis kam duoti teisę jungtis prie valstybės organizacijų. Kiekviena valstybė gali turėti iki 3 organizacijų vienu metu.
Pagrindinė organizacija Lithuania Org yra skirta valdyti visą šalies turtą surinktą iš mokesčių ar uždirbtą kitais būdais, tarkim pardavinėjant produktus turguje, kuriant kompanijas ir iš jų darantis pelno ir t.t.
Organizacijos gali turėti savo karinį būrį, bet jis privalo būti įkuriamas pačios organizacijos. Negalima būrį gauti iš kito žaidėjo, ar jį perleisti kam nors kitam (išskyrus atvejus, kai apie tokius manevrus susitariama su žaidimo administracija). Taip pat organizacijos valdomi būriai talpina 2 kartus daugiau žmonių (100 vietoj įprastų 50).

--------------------
Valiuta/mokesčiai/turgus
--------------------
Žaidime kiekviena šalis turi savo nuosavą valiutą. Jos kiekį ir kursą reguliuoja vyriausybė su seimo pagalba. Prezidento ir jo komandos tikslas yra užtikrinti stabilų valiutos kursą keičiant į auksą. Išlaikyti aukštą kursą (kuris šiuo metu yra Lietuvoje) nereikia turėti didelių valiutos rezervų, nes automatiškai rinkos poreikis sumažėja. Mažesnis valiutos kursas smarkiai padidina valiutos poreikį rinkoje, reikalauja didesnių rezervų, bei aktyvesnės priežiūros, tačiau verslininkų atžvilgiu, naudojantis šalies turgumi, mažesnis kursas yra palankesnis, nes kainų konkurencija tampa lankstesnė. Nes tarkim mažiausia vieno produkto kaina galima 0.01 cento. Lyginant kainas auksu, esant mažam kursui, didinant kainą centu, aukso atžvilgiu kaina ne tiek pakyla, kiek esant aukštam kursui, todėl tai suteikia laisvės konkurencijai, sulėtina kainų augimą, šiek tiek paspartina prekybą.

Vienas iš pagrindinių šalies pajamų šaltinių yra valiutos pardavimas. Atsiradus didesniam valiutos poreikiui šalyje (Naujai užimtos teritorijos, taip įgauta daugiau gyventojų, bei okupuotų teritorijų kompanijos priverstos naudotis tavo šalies rinka. Padidėjus šalies populiacija taip pat verslo plėtra šalyje gali padidinti valiutos poreikį), valiutos keitykloje sumažėja valiutos kiekis. Jeigu valiuta esamu kursu išperkama, valstybė privalo naudoti jos rezervą ir patenkinti rinkos poreikį, taip už kiekvieną parduotą valiutos vienetą gaunama pajamos į šalies kišenę. Priešingu atveju, sumažėjus valiutos poreikiui, valstybė privalo supirkti valiutos perteklių iš valiutos keityklos, taip eikvodama aukso rezervą.

Mokesčiai yra kitas iš pagrindinių šalies pajamų šaltinių. Juos kaip žinote iš ankščiau nustato seimas, dažniausiai vyriausybės nurodymu. Apmokestinti galima bet kurį žaidimo produktą ar žaliavą bandant parduoti šalies turguje. Pardavimams taikomas PVM (Priverstinis vertės mokestis), bei importo mokestis (Jeigu šalies turgumi bando pasinaudoti užsienietis). Mokesčių dydis įtakoja kainų augimą. Sumažinus mokesčius, galima paskatinti vartojimą, pritraukti daugiau verslininkų naudotis šalies turgumi, vietoj kitų alternatyvų kaip juodoji rinka ar sandoriai kontraktais. Padidinus mokesčius, surenkama pinigų suma teoriškai padidėja, bet išaugus kainoms sumažėja ir vartojimas, pirkėjai ieško pigesnių alternatyvų kaip jau minėtoji juodoji rinka ar privatūs kontraktai nuo kurių valstybė negauna jokio procento. Kita mokesčių dalis surenkama nuo žmonių atlyginimų vadinama pajamų mokestis. Didinant šiuos mokesčius, darbuotojai kurie darbinasi tavo šalyje gauna atlyginimą atskaičius nustatytą mokestį. Per didelis pajamų mokestis gali skatinti emigraciją ieškoti darbo kitose šalyse kur siūlomas atlyginimas atskaičiavus mokesčius yra didesnis. Sumažinus tokį mokestį smarkiai sumažėja šalies pajamos, tačiau skatinama ekonominė plėtra.

Šalies turgumi gali naudotis bet kuris žaidėjas, nepriklausomai nuo jo pilietybės. Valstybė gali kontroliuoti turgų keisdama mokesčius, arba pati aktyviai konkuruoti, reguliuoti kainas superkant produkciją (visgi sumokėti mokesčiai sugrįžta atgal į iždą, tad faktinė kaina perkant iš orgo yra mažesnė).

Tęsinys kitame straipsnyje.

Su jumis buvo Dominus Neficu


Previous article:
[CP] Pagrindai - 1 dalis (5 years ago)

Next article:
Make Lithuania gr8 again! (5 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON